O nás
Protein a Co z toho?
„Jídlo od nás je kvalitní palivo. Jen si ho narozdíl od benzínu fakt vychutnáš.“Jíst prostě musíš. Ať už se kroutíš u počítače nebo pod váhama v gymu. A je úplně k ničemu, když se ti u každýho sousta protáčí panenky nad cenou. Nebo dokonce žaludek. Hledali jsme tak dlouho, až jsme si to radši začli vyrábět sami. Protože funkční a kvalitní potraviny fakt nemusí chutnat jak bláto.
Kritický myšlení i jazykReceptury si jen tak necucáme z prstu. Vymýšlíme je tak, aby složení nejen fungovalo, ale taky chutnalo. Zkoumáme vědecké studie, abys ty nemusel. A chuť ladíme tak dlouho, dokud si nebude chtít každej přidat. Jen tak. |
Děláme si všechno samiCo si vymyslíme, to taky vyrobíme – a ty pak sníš. Bez zbytečností, který nedávaj smysl. Pro tebe to znamená pořádný složení za míň peněz. Pro nás klidnej spánek, protože přesně víme, co ti dáváme.
Nepodceňujeme zkušenostiNejen naše, ale hlavně ostatních. Zajímá nás, co potřebuješ a proč. Buď ti to rozmluvíme, nebo se do toho rovnou pustíme. Takže jestli ti u nás něco chybí – posloucháme. Už dávno to totiž neděláme kvůli sobě. |
Z hlavy do žaludku
...jak to u nás chodí?
Timeline
2015
Ahoj, já jsem Dan
Jsem v druháku na medicíně a už mě nebaví pít břečky. Takže když zrovna neležim ve skriptech, tak objíždím trenéry se svým proteinem. Ten chutná, protože mám dost kritickej jazyk. Ale navíc funguje díky tomu, že vim, co tělo potřebuje. Všechno je to skvělý – jen pomalu přestávám stíhat život.
2016
První zaměstnanec (měsíce)
Furt studuju, furt obrážím fitka, ale už na to nejsem sám. Teda aspoň ke konci roku, kdy se ke mně přidává tchán Dan Blahoušek jako vedoucí výroby. Pomalu se totiž z drahýho koníčku při škole začíná stávat smysluplná práce. A Dan zase zaměstnancem měsíce. Vůbec nevadí, že nevíš kterej z nás a že jsme tu zatim jen my dva.
2017
Záchranná brzda
Furt studuju, ale už za nikym nejezdim. V květnu totiž spouštíme e-shop s 10 produkty. Nejen, že mám najednou víc času, ale taky zákazníků. Co si budem – za pár sekund na internetu oslovím mnohem víc lidí než za celej den na cestách.
2019
Konec a začátek
V červnu ukončuju studium, což znamená dvě věci. Před jméno si můžu psát MUDr. a najednou mám víc času na firmu. Takže se v říjnu stěhujeme z garáže a přibíráme další ruce do výroby.
2020
Čechy nám jsou malý
A původní prostory taky. Takže znova stěhovačka do většího a k tomu ještě anektujem nový území. Navíc Slovensko máme za rohem a dorozumíme se. Takže k tečka cé zet přidáváme tečku es ká.
2021
První ofiko kancly a cena
Výrobu jsme sice měli vlastně hned od začátku, ale kanceláře ne. 18 hlav už si je ale zaslouží – a tak od ledna máme svoje „doma“ v Olomouci.
2022
Boj o suroviny
Pěkně divokej rok, kterej nám sundal růžový brýle. Dozvuky pandemie a zdražení surovin nám zamotaly plány. Ale nevzdali jsme to a firma šlapala dál.
2023
Ocenění Forbes
Po letech dřiny to konečně přišlo – mý jméno v žebříčku Forbes „30 pod 30“. Silnej moment, kterej nám ukázal, že Protein & Co. roste správným směrem. Máme 570 vlastních receptur a já mám chuť posouvat to ještě vejš.
2024
Příští stanice
Maďarsko. O vlastní receptury se chcem podělit i kousek dál. Proto zvedáme kotvy a k tečka cé zet přidáváme tečku há ú.