Protein & Cook - Pudinkový cheesecake s ovocem
Dnes tady pro tebe tip na jednoducho snídani nebo zdravý dezert! ✅
Pokud si rozdělíš dortík na 8 kousků, tak v jednom najdeš cca 200 kcal, z toho 22,8 g sacharidů, 11,8 g bílkovin a 7,8 g tuků 😊
INGREDIENCE:
- 100 g sušenek bez cukru (Gullón)
- 100 g snídaňových ovesných vloček
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- cca 70 g tekutých bílků
- 50 ml podmáslí
Náplň:
- 200 ml polotučného mléka
- 40 g High protein puddingu (vanilla)
- 250 g jemného tvarohu v obalu
Poleva:
POSTUP:
- Rozmixuj sušenky a vločky. Přidej máslo, tekuté bílky a podmáslí.
- Vše promíchej a nalij do formy s průměrem 18 cm.
- Peč na 180°C asi 15 minut.
- Nech vychladnout a připrav si náplň. Na tu uvař pudding v mléce dle instrukcí na obalu. Promíchej ho s tvarohem (můžeš i vyšlehat pro lepší konzistenci).
- Nalij na korpus a dej ztuhnout do lednice.
- Potom si připrav polevu - stačí rozpustit čokoládu. Nalij na cheesecake. A dozdob dle možností.
Na ozdobu se skvěle hodí např. lyofilizované jahody nebo třeba čokoláda.
Tip od naší Marci: Doporučuji nakrájet dortík na kousky před polevou nebo předtím než stihne poleva ztuhnout. Je totiž měkký a nadýchaný a pak by se mohl špatně krájet.