DOPRAVA ZDARMA při nákupu nad 2 500 Kč.

Co je to ketóza?

2485964

 

Ketóza je pro organismus přirozený fyziologický stav, kdy je tělu ve stravě dodáváno dostatečné množství proteinů a zároveň je snížen na minimum příjem sacharidů a tuků. Během ketózy vznikají tzv. “ketolátky”. Ty se tvoří štěpením vlastních tukových tkání a tělo je dokáže využívat jako zdroj energie a živit se svým vlastním uloženým tukem. Obvykle se udává, že sacharidy se snižují na hodnotu pod 50 g za den. Tuto hodnotu berte však pouze orientačně, protože každé tělo funguje trochu jinak.

 

Pozitivní účinky ketózy:

  • Dochází k úbytku nejen podkožního, ale rovněž útrobního (viscerálního) tuku, který obklopuje důležité orgány.
  • Zvyšuje se “dobrý” cholesterol (HDL) v krvi, který funguje jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním.
  • Klesá produkce hormonu inzulínu, který vyvolává chuť na sladké. Snížená produkce inzulínu má také pozitivní vliv na prevenci a léčbu cukrovky.
  • Nedochází k vyvolání pocitu hladu a není doprovázena špatnou náladou.

 fitness-332278_1920

 

Jak poznáte, že u vás nastala ketóza?

Stav ketózy nastává zpravidla 2–4 dny po zahájení diety v okamžiku, kdy začne tělo využívat jako zdroj energie tuky místo sacharidů. Ketózu poznáte většinou tak, že začnete ubývat na váze, zároveň se ale cítíte dobře, plni energie a nemáte hlad.

  • MUDr. Daniel Sosýn

    Jednatel společnosti

    Dan vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého. Je nadšencem do bojových sportů a fitness obecně. Sám si zažil ve fitku to trápení, které známe všichni - Trpíš nepoživatelné chutě proteinů jen proto, že do sebe chceš dostat trochu bílkovin. Proto se rozhodl založit Protein & Co. , protože věří, že i na sportovní výživu se člověk může těšit.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.