Doprava ZDARMA při nákupu nad 2100 Kč.

Co je to ketóza?

2485964

 

Ketóza je pro organismus přirozený fyziologický stav, kdy je tělu ve stravě dodáváno dostatečné množství proteinů a zároveň je snížen na minimum příjem sacharidů a tuků. Během ketózy vznikají tzv. “ketolátky”. Ty se tvoří štěpením vlastních tukových tkání a tělo je dokáže využívat jako zdroj energie a živit se svým vlastním uloženým tukem. Obvykle se udává, že sacharidy se snižují na hodnotu pod 50 g za den. Tuto hodnotu berte však pouze orientačně, protože každé tělo funguje trochu jinak.

 

Pozitivní účinky ketózy:

  • Dochází k úbytku nejen podkožního, ale rovněž útrobního (viscerálního) tuku, který obklopuje důležité orgány.
  • Zvyšuje se “dobrý” cholesterol (HDL) v krvi, který funguje jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním.
  • Klesá produkce hormonu inzulínu, který vyvolává chuť na sladké. Snížená produkce inzulínu má také pozitivní vliv na prevenci a léčbu cukrovky.
  • Nedochází k vyvolání pocitu hladu a není doprovázena špatnou náladou.

 fitness-332278_1920

 

Jak poznáte, že u vás nastala ketóza?

Stav ketózy nastává zpravidla 2–4 dny po zahájení diety v okamžiku, kdy začne tělo využívat jako zdroj energie tuky místo sacharidů. Ketózu poznáte většinou tak, že začnete ubývat na váze, zároveň se ale cítíte dobře, plni energie a nemáte hlad.

Zkušenosti s Protein&Co.

Od profíků přes trenéry, až po rekreační sportovce

  • MUDr. Daniel Sosýn

    Jednatel společnosti

    Dan vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého. Je nadšencem do bojových sportů a fitness obecně. Sám si zažil ve fitku to trápení, které známe všichni - Trpíš nepoživatelné chutě proteinů jen proto, že do sebe chceš dostat trochu bílkovin. Proto se rozhodl založit Protein&Co. , protože věří, že i na sportovní výživu se člověk může těšit.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení