Protein & Cook - Jahodový dortík s čokoládou
- 70 g sušenek bez cukru (Gullón či jiné)
- 40 g snídaňových ovesných vloček
- 30 g arašídového krému s mléčnou čokoládou
- 60-80 ml kefíroveho mléka
- 30 g jahodového proteinu
- 10 g lyofilizovanych jahod (prášek)
- sladidlo dle vlastní chuti (erythritol, březový cukr, stévie, čekankový sirup..)
- 1 vejce
- 200 g řeckého jogurtu
- 125 g tvarohu
- pecičky bílé čokolády
- čokoládové pecičky
- další sušenky na ozdobu
- jahody
- lyofilizovanych jahod (prášek)
- pecičky bílé čokolády
- Na korpus rozmixuj sušenky s ovesnými vločkami. Přidej kefírové mléko a arašídové máslo. Vše promíchej.
- Na krém promíchej tvaroh s řeckým jogurtem a vejcem. Poté přimíchej jahodový prášek a protein. Doslaď (chceš-li). Do krému přidej cca 2 lžíce peciček bílé čokolády.
- Korpus natlač do dortové formy o průměru cca 17 cm. Na to nalij krém.
- Dej péct na 180°C asi 35 minut.
- Nech vychladnout a potom rozehřej čokoládu - cca 35 g. Natři na vršek dortíku.
- Potom dozdob jahodami, bílou čokoládou, práškem z jahod, sušenkami či dalšími.
Příjemné mlsání přeje Marci a Protein & Co.